Zorg plek

DSC01443

De plek waar ik woon leent zich goed voor kinderen en jongeren die het nodig hebben iets anders te ervaren dan hun werkelijke wereld.
Door hier gewoon te mogen zijn, wordt rust en ontspanning ervaren. Van daaruit kan ontwikkeling (weer) plaatsvinden. Op persoonlijk, emotioneel, sociaal, fysiek, creatief en cognitief gebied.

Wij hebben een hond, 3 poezen, een grote pony en een shetlander. Deze mogen verzorgd worden, mee gewandeld, gespeeld, en geknuffeld.
Dieren ontvangen een ieder voor wie hij of zij is. In het moment, altijd eerlijk en zonder oordeel. Dat maakt het contact met dieren zo veilig en fijn.

IMG-20160728-WA0002[1] DSC01440

Ook is er veel buitenruimte. Er is een moestuin, bloementuin, fruitbomen, een trampoline, een hangmat, een vuurplaats en veel gras waarop gespeeld, geluierd en gekuierd kan worden.
We zitten aan de wetering waar gevist kan worden en met een bootje gevaren.

We hebben gezien hoe kinderen die voor het eerst komen ontspannen en hier graag zijn. De plek, de dieren, de mogelijkheden om jezelf te vermaken, onder veilige begeleiding te ontdekken en creëren en mogen zijn wie je bent, maken deze plek geschikt voor kinderen en jongeren die daar de laatste tijd misschien niet meer aan toe gekomen zijn.

Vanuit wie ik ben, mijn ervaringen en vanuit mijn verschillende professies, begeleid ik kinderen, jongeren en hun ouders die extra of speciale zorg kunnen gebruiken.
Dit kan van een aantal uur tot een dag(deel) per week zijn.
Alles op maat.

Zorg kan ook verleent worden in de directe leefomgeving van het kind.